Hemgjord pasta är det godaste som finns! ingen tvekan om det.
Med en enkel pastasås och pastafyllning så har du en underbar middag värt all ansträngning. Denna gång så var jag ute efter fina, rena smaker så det blev Karl-Johan fyllning med italiensk färskost. Det serveras med smält smör, en massa parmesan och smörstekta salviablad.
Herregud va gott det var!
Om du inte har gjort din egen pasta så har du missat något aldelles underbart.
Små härliga ätbara pastakuddar 😉
Recept pastadeg
ca 30 st .ravioli
3 ägg
2 dl durumvete
1 dl mjöl
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1,5 msk olja
Karl-Johan och ostfyllning
100 g Karl- Johan
1 dl riven parmesanost
2 dl ricotta
1 äggvita
salt, peppar
Smör, parmesan och salviablad till garnering
Gör så här
Häll mjölet på bakbordet och gör en grop i mitten. Lägg i äggen, vatten och olja i urgröpningen. Vispa försiktigt med en gaffel och blanda i mjölet lite i taget. När allt är blandat börjar du knåda med händerna till en smidig deg. Dela degen i två lika delar, täck med plastfolje och låt det vila i kylen i en timme.
Skär svampen i grova bitar och stek i pannan med en klick smör, salta och peppra. Låt det svalna och mixa ihop med resten av ingredienserna i matberedaren till en krämig konsistens.
Med pastamaskin
– dela upp degen i mindre bitar och kör genom maskinen flera gånger tills det blir tunt.
Med kaveln
– kavla ut degen ganska tunt till två avlånga delar.
Klicka ut fyllningen i små högar på den ena utkavlade degen, pensla med kall vatten mellan fyllningarna. Lägg den andra ovanpå, tryck till runtom fyllningen med fingrarna och sporra ut kuddarna.
Koka i rikligt med saltat vatten (1 msk salt till 1 liter vatten) i ca 3-5 minuter.
Servera direkt! Lägg finriven parmesan på tallriken, ravioli, smör, parmesan och smörstekta salviablad.
2 reaktioner på ”Hemgjord ravioli med Karl-Johan svamp och salvia”
Jag kan verkligen tänka mig att det smakade underbart. Tänk så ambitiös du är som orkat göra detta själv. 😛 Det hade jag aldrig tagit mig för, men så är jag rätt så lat också.
Hej,
tack snälla för fina kommentarer alla gånger. Det här är något jag brinner för och lägger mycket tid på. Vissa maträtter måste helt enkelt ta tid att tillaga, som hemgjord pasta. Nä du är duktig, kikat på din blogg 😉
ha en underbar söndag/Anna