Hemgjorda äppelchips

 

Hemgjorda äppelchips med yoghurtdipp, gjord av grekisk yoghurt och honung. Ett bra sätt att ta vara på äpplen från årets rikliga skörd. Superlätt att fixa i tork eller baka i ugnen och smaksätta med kanel, kardemumma eller varför inte örter innan torkning. 

För mig som är inte så himla förtjust i vanligt chips är det här smaskens.
Vill man ha lite lyxigare då tar man och gör dipp av grekisk yoghurt med honung. 
 
 
Recept
 
2 äpplen
1 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
 

Gör så här

Ta bort kärnhuset med en urkärnare, skär äpplena tunt med mandolin. Strö äppelskivorna med kanel eller kardemumma och baka mitt i ugnen i 2-3 timmar i 100 grader. Förvara torrt i ren glasburk.

Servera med yoghurtdipp/grekisk yoghurt och ringla över honung. 

 

 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Hemgjorda äppelchips”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *