Hemgjorda äppelchips med yoghurtdipp, gjord av grekisk yoghurt och honung. Ett bra sätt att ta vara på äpplen från årets rikliga skörd. Superlätt att fixa i tork eller baka i ugnen och smaksätta med kanel, kardemumma eller varför inte örter innan torkning.
För mig som är inte så himla förtjust i vanligt chips är det här smaskens.
Vill man ha lite lyxigare då tar man och gör dipp av grekisk yoghurt med honung.
Recept
2 äpplen
1 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
Gör så här
Ta bort kärnhuset med en urkärnare, skär äpplena tunt med mandolin. Strö äppelskivorna med kanel eller kardemumma och baka mitt i ugnen i 2-3 timmar i 100 grader. Förvara torrt i ren glasburk.
Servera med yoghurtdipp/grekisk yoghurt och ringla över honung.
2 reaktioner på ”Hemgjorda äppelchips”
Spännande tips, speciellt dippen.
Kanske skulle behöva prova 🙂
Hej Annelie,
man tror att det blir för söt men det blir så gott att man blir förvånad. kram Anna