Jag bakade en pumpakaka. En pumpakaka med mandarin cheese frosting och valnötter. Lite annorlunda men ganska likt morotskakan som jag brukar baka ganska ofta. En mycket lyckad höstig kaka, saftig i konsistensen, härlig crunch av valnötterna och söta syrliga frostingen. Blir riktigt festligt också när man garnerar så här.
Visst låter det frestande!?
Recept
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl matolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl riven pumpa
1 dl mixade valnötter
3 dl vetemjöl
Frosting
200 g Philadelphia
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk mandarinsaft
Till garnering
Valnötter
Gör så här
Vispa ägg och socker ihop tills det blir riktig fluffigt. Blanda alla torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Tillsätt olja, pumpa och blanda till en smet.
Häll smeten i en smord bakform på 21×25 cm i diameter och grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 35 min eller tills det känns fast när du rör på den.
Vispa smör och florsocker tills det blir riktig vit och fluffigt, blanda i osten, mandarinsaft och vispa.
Bre frostingen på kakan och runtom. Gör rutmönster på kakan och garnera med valnötter.