Saffranskaka med Apelsinglasyr

 
Saffranskaka med apelsinglasyr. Det doftade så himla gott i köket att jag fick julkänslor. Den här kakan är saftig och god med den söta glasyren som passar så fint. 
Bakar alltid med denna recept i olika bakformar, toppingar eller glasyr. 
 
 
Här snålas det inte på saffranet inte!
Visst är det fin färg på kakan?
 
 
 
Recept
 
2 ägg

3 dl socker
200 g smör
1,5 dl mjölk
1 g saffran
1 msk konjak
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Glasyr
 
1,5 dl florsocker
1-2 msk pressad apelsinsaft
 
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform i 24 cm i diameter.
Smält smöret och häll i mjölken. Stöt saffranet med lite socker och konjak i en mortel, häll i mjölkbandningen.  
Vispa ihop ägg och socker fluffigt, blanda ihop alla torra ingredienser och häll i smeten med smöret och mjölken.
Blanda försiktig till en klumpfri smet, häll i en sockerkaksform och grädda nedre delen av ugnen i ca 35- 40 minuter.
Låt kakan kallna, blanda ihop florsocker och apelsinsaft till en glasyr och ringla över kakan.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *