Gravad lax är ett måste på julbordet om ni frågar mig! Så himla enkelt och gott är det också. Det kräver bara lite förkärlek i frysen sedan är den redo att kryddas för sedan ligga i kylen och gotta sig.
Jag som älskar lax i alla former ska prova grava och experimentera med olika smaksättningar framöver.
Detta är enligt Arlas recept då jag har fått äran att vara med på julkalendern.
Pepparotskräm och kavring
Ni måste bara prova att göra det här krämen. Ni kommer att älska den!
Pepparrotskräm
2,5 dl crème fraiche
1/2 dl majonäs
2 msk riven pepparrot
vitpeppar
Gör så här
Rör ihop crème fraiche, majonäs och blanda ner finriven peppparrot och vitpeppar.
Rör om och smaka av.
2 reaktioner på ”Gravad lax”
Med en matsked Akhtamar tror jag nog den gravade laxen kommer bli ännu bättre
Hej Johnny,
håller helt och håller med dig! just den här är den vanliga sättet att göra och man kan lägga till sin egen touch
God Jul och Gott nytt år/Anna