Tabbouleh är en bulgursallad med mycket persilja och rikligt med citronsaft. En mycket underbar sallad som är gott att äta bara som den är eller ännu godare med röror och tunnbröd.
Utmärkt att äta med grillat kött, fisk eller någon vegetarisk variant. Har ni mycket persilja också i er trädgård då är det här salladen för er.
Jag tillagar denna underbara sallad ganska ofta då den är mycket populär hemma hos mig. Och som allt annat så gör jag precis som jag brukar alltid göra – jag tillagar det på mitt sätt.
Jag har bulgur fullkorn då det blir salladen mycket matigare. Jag har även i grovhackade valnötter som ger crunch till salladen.
Lite granatäppelkärnor till garnering så blir det en fröjd för ögat också!
Recept
2 dl bulgur
2,5 dl vatten
150 g persilja
50 g mynta
1 dl valnötter
1 rödlök
2 tomater
1 dl olivolja
Saft, zest av en citron
salt, peppar
1,5 dl granatäppelkärnor
Gör så här
Koka bulgurn i vatten och låt det svalna ordentligt.
Finhacka persiljan och myntan, skala och skär löken och tärna tomaterna. Grovhacka valnötterna, blanda ihop alla ingredienser med bulgurn. Häll över olivolja och citronsaft, zest, salta och peppra.
Blanda ihop och smaka av, tillsätt mer syra eller sälta efter smak.
Garnera med granatäppelkärnor.