Varsågod och ta en persika, eller en persikobakelse menar jag.
Visst är mina persikor söta!?
Har velat baka dessa väldigt länge och satte äntligen igång under helgen och bakade. Tycker blev riktigt bra för att vara första försöket. De är porösa och knapriga men också lite bulldegsliknande konsistens fylld med valnötter och persikomarmelad. Man kan göra vilken fyllning som man vill. Vaniljkräm, smör eller färskostkräm passar också väldigt bra ihop.
Kan säga att de blev överraskande goda och ja det smakar persikor också.
Recept ca 15 st
100 g smör
1/2 dl florsocker
1 ägg
1 msk yoghurt
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl
en nypa salt
Fyllning
50 g valnötter
2-3 msk pesikomarmelad
kaksmulor
Röd karamellfärg
Gul karamellfärg
Persikojuice
Socker
Gör så här
Vispa ihop smör med florsocker en stund. Tillsätt ägg och mixa. Häll i resten av ingredienserna och mixa snabbt ihop till en slät konsistens. Forma till små bollar och lägg på en plåt med bakpapper på.
Platta till lite lätt på varje kaka och grädda i ugnen i ca 10 min. De blir lätt gyllenbruna.
Ta ut och skär ett lock under varje kaka och gröp ur lite smulor.
Mixa nötter och blanda ihop med smulorna och marmeladen till en lagom lös konsistens. Fyll på varje kaka med fyllningen och limma ihop till en persika. Häll persikojuice i två små skålar. Droppa i ena med gul och den andra med röd färg.
Doppa ena sidan av kakan i den röda och andra i den gula, strö över socker.
Garnera med mynta eller citronmeliss