Morotskaka

 
Morotskaka med söt-syrlig cream cheese frosting och finhackade valnötter. En mycket enkel variant som blir ännu godare dagen efter eller ännu senare! Det finns såklart många olika varianter på morotskaka men den här är vår favorit och försvinner ganska snabbt 🙂
Man kan baka ut tårtbottnar av smeten eller en vanlig kaka i en form. En härlig, len cream cheese frosting ovanpå och man har en lagom söt kaka.
 
Morotskakan är perfekt att baka till alla tillfällen men man kan ju variera kryddningen lite. Vid jul smaksätter jag kakan med malen nejlika och kanel. 
 
 
 
Recept
 
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl matolja
3 dl rivna morötter
 
Frosting
 
200 g Philadelphia färskost
3,5 dl florsocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
3 msk lime 
 
Till garnering
 
1 dl finhackade valnötter
 
 
Gör så här
 
Vispa ihop ägg och socker tills det blir riktig fluffigt. häll därefter i alla torra ingredienserna och rör om. Tillsätt olja, morötter och blanda till en smet. Fördela smeten i en oljad form på 25×30 cm i diameter. Grädda i 170 grader i ca 20 min. Ta ut och låt det svalna.
Vispa smör och florsocker tills det blir riktig vit och fluffigt, blanda i osten och vispa, smaksätt med limesaft. Fördela frostingen på kakan och garnera med valnötter.
 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *