Morotskaka med söt-syrlig cream cheese frosting och finhackade valnötter. En mycket enkel variant som blir ännu godare dagen efter eller ännu senare! Det finns såklart många olika varianter på morotskaka men den här är vår favorit och försvinner ganska snabbt 🙂
Man kan baka ut tårtbottnar av smeten eller en vanlig kaka i en form. En härlig, len cream cheese frosting ovanpå och man har en lagom söt kaka.
Morotskakan är perfekt att baka till alla tillfällen men man kan ju variera kryddningen lite. Vid jul smaksätter jag kakan med malen nejlika och kanel.
Recept
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl matolja
3 dl rivna morötter
Frosting
200 g Philadelphia färskost
3,5 dl florsocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
3 msk lime
Till garnering
1 dl finhackade valnötter
Gör så här
Vispa ihop ägg och socker tills det blir riktig fluffigt. häll därefter i alla torra ingredienserna och rör om. Tillsätt olja, morötter och blanda till en smet. Fördela smeten i en oljad form på 25×30 cm i diameter. Grädda i 170 grader i ca 20 min. Ta ut och låt det svalna.
Vispa smör och florsocker tills det blir riktig vit och fluffigt, blanda i osten och vispa, smaksätt med limesaft. Fördela frostingen på kakan och garnera med valnötter.