Underbart goda och mättande zucchiniplättar som är lätta att göra.
För er som är trötta på alla julmat, skinka och kött så är det här ett bra tips att laga till middag.
Denna rätt serverar jag med grekisk yoghurt och hembakat surdegsbröd. Ni kan förstås använda annat bröd ni föredrar.
Man kan också ringla lite citronsaft över plättarna när man serverar. Det ger en fräschare och friskare smak. Prova både med och utan citronsaft så vet du vilken variant du gillar!
Recept 15 plättar
2 stora zucchini
4 stora kokta potatis
1 ägg
2 dl ströbröd
2 msk mjöl
2 msk potatismjöl
1 dl salladslök
1 dl persilja
Salt, peppar
1/2 tsk riven muskotnöt
olja till stekning
Gör så här
Riv zucchinin med rivjärnet och låt det vätska av sig på en handduk i ett durkslag. Lägg gärna något tyngd på den.
Riv potatisen, finhacka salladslöken och persilja och häll i en skål med zucchinin.
Tillsätt resten av ingredienserna och gör en färs. Forma till bollar och platta med mjöl. Stek i pannan med olja och sedan färdiggrädda mitt i ugnen en stund i 175 grader.
Servera med grekisk yoghurt och bröd!