En mycket enkel men god pastarätt. Utvald med få, men bra ingredienser tar rätten mig till mitt favoritställe i Italien.
En lyxig vardaglig rätt som ni kan slänga ihop vilken dag som helst i veckan.
Rätten tar mig till vackra Toscana i Italien. Sist jag tillagade pasta var i Toscana med solmogna, köttiga, megastora tomater som jag köpte på den lokala marknaden.
Den här pastarätten serveras alltid enkel med rena smaker från de solmogna tomaterna, den goda osten och olivoljan.
För den här pastasåsen har jag valt mina favorit – burktomater. När man har tomater som huvudrätt, duger bara det bästa och om ni frågar mig så är det Mutti burktomater. De är dyrare men det är det värt – jag lovar!
Recept 4 pers
1 burk hela tomater ( Mutti )
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1/2 tsk salt, socker
färsk basilika
Spaghetti ca 300 g (ta din favorit)
Gör så här
Finhacka vitlöken och låt det svettas i olivoljan med ett par basilikablad i en panna.
Häll i tomaterna och låt det puttra på låg värme i ca 35 minuter. Häll i salt och socker och smaka av. Mosa sedan tomaterna med potatispress och såsen är färdig.
Häll i aldente kokta pastan i såsen, häll i parmesan, lite av pastavattnet och en klick smör.
Blanda ihop försiktig och servera genast med mer parmesan och basilika.
Ät mer pasta och njut…