Crostata Di Marmelatta är namnet på denna enkla och goda italienska paj. En av mina favorit pajer när jag fikade i Italien. Särskilt den med aprikosmarmelad. Jag och aprikoser som ni vet 😉
Min paj blev lika god om (inte godare…) då jag bakade min paj med marmelad av armeniska aprikoser.
Här kommer min variant på pajen. Låt pajen svalna innan du skär i den. Jag gjorde inte det då jag var liiite otålig…
Pajdeg
220g mjöl
120g smör
1 dl florsocker
1 äggula
en nypa salt
Fyllning
1,5 dl aprikosmarmelad
Gör så här
Häll alla ingredienser i matberedaren och mixa ihop till en deg. Forma degen till en boll och platta till.
Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen i någon timme.
Kavla ut degen tunt och klä en pajform på 20 cm i diameter med hjälp av en kavel. Skär kanterna med en kniv och spara degen som är kvar.
Fördela marmeladen i pajformen, sporra ut ca 1 cm breda remsor från resten av pajdegen och placera i ett rutmönster över pajen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Låt pajen svalna innan du skär i den.