Somrig tiramisu med rabarber & jordgubbskräm, rabarbersirap och vit vin och en härlig krämig mascarponekräm.
Det smakar som det låter och här får ni även receptet så får ni också prova och njuta av.
Jag säger bara, prova gör och njut!
Recept
2 dl grädde
4 st. äggulor
2 dl socker
500 g mascarponeost
200 g savoiardikex
1 dl sirap
1 dl vit vin
Rabarbersirap
200g rabarber
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
1 msk limesaft
Tvätta rabarber och skär i mindre bitar. Koka upp rabarber, vatten och socker. Låt småkoka i 10 min, tillsätt limesaft, sila och häll på en flaska.
Kräm
300 g jordgubbar
200 g rabarber
2 dl syltsocker
Tvätta och skala rabarber, skär i mindre bitar. Häll i kastrullen med jordgubbar och koka ihop i ca 4 min tills de blir mjuka.
Häll i sockret, koka ihop i ett par minuter och ta från plattan. Låt det svalna.
Ostkräm
Vispa osten och hälften av sockret, häll i grädden och vispa ihop snabbt. Vispa äggulorna till en krämig smet med resten av sockret. Blanda allt med mascarponeosten och blanda försiktig ihop till en slät kräm.
Blanda sirap och vin i en djup tallrik. Doppa kexen snabbt med bägge sidorna i blandningen. Varva med kexen, krämen och ostkrämen i en djup form.
För högre tiramisu spritsa gärna ostkrämen. Upprepa, plasta över formen och låt det stå och gotta sig i kylen. Gärna ett dygn.
Sikta över jordgubbspulver och garnera med citronmeliss innan servering.
Njut säger jag bara!