Svamppizza

Underbar goda pizzor med trattkantareller och gula kantareller – skogens guld. Pizzorna är toppade rikligt med kantareller, lök och med olika ostar, mascarponeost, västerbottensost eller parmesan. Glöm inte att garnera med färska örter, precis innan servering! Så himla enkelt och gott!
För er som tycker om lite rökig smak, toppa pizzan  med rökt italiensk skinka. Även om jag sitter framför fönstret vid det här underbara bordet här hemma i Sverige så blir det ändå en liten italiensk touch på det hela.
Det känns så i alla fall, en glimt av Italien. Skapa du också din lila Italien med svenska ingredienser.

 

Pizzadeg för 5 små pizzor

3 dl vatten
25 g jäst
5-6 dl mjöl
2 msk olivolja
1 tsk salt

 

Topping 1

500 g trattkantareller
1 gul lök
1 msk smör
olivolja
salt, peppar
1 dl riven parmesan
eller västerbottensost
färsk persilja

 

Topping 2

500 g gula kantareller
100 g mascarponeost
1 gul lök
1 msk smör
olivolja
salt, peppar
1 dl riven parmesan
eller västerbottensost

 

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke och blanda med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl och mixa i fem minuter i maskin eller för hand. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek.
Skär eller dela svampen och förväll i en kastrull med locket på. När allt vatten är borta från svampen häll olja och en klick smör och den skivade löken. Stek en stund tills det får färg. Salta och peppa. Smörstek gula kantareller på samma sätt, salta peppra.
Dela degen i fem delar, forma till små runda pizzabröd, låt det jäsa i 10 min till. Toppa med riven ost, trattkantareller, ringla över olivolja, salta, peppra.
De andra pizzorna bre på mascarponeost, toppa med ost och gula kantareller, ringla över olivolja, salta, peppra.
Grädda pizzorna mitt i ungen i 225 grader tills de får fin färg.
Det går fort… ta ut och njut 🙂

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *