Plommonmarmelad med smak av kardemumma, vanilj, nejlika och kanel och sist men inte minst, en touch av armenisk konjak. Jag är så tacksam för årets skörd från trädgården. Du kokar marmeladen enligt recept och sedan smaksätter du med dessa smaker som jag nämnd.
Underbara smaker allihopa om ni frågar mig. Jag har redan provsmakat med ostbrickan och allt är godkänt så att säga.
Recept
1 kg katrinplommon
500 g socker
200 g syltsocker
1 msk citronsaft
1 tsk grovmalen kardemumma
Kanel & nejlika
5 st. nejlikor
1 liten kanelstång
Tillsätt kanel och nejlikan och koka ihop med frukten innan du häller i sockret.
Ta ut innan du häller upp marmeladen på rengjorda burkar.
Vaniljsmak
1 vaniljstång
Dela och skrapa ur vaniljstången och koka ihop med frukten. Ta ut det innan du häller upp marmeladen på rengjorda burkar.
Konjak
2 msk konjak
Koka marmeladen enligt recept och häll i ett skvätt Konjak i slutet.
Gör så här
Dela och kärna ur plommon. Häll i en tjockbottnad kastrull och koka i ca 5-6 min under lock.
Skumma av, häll i sockret och koka i ca 5 minuter. Häll i sedan syltsockret och koka ytterligare 5 minuter. Häll i kardemumman, citronsaft och häll upp på rengjorda burkar.
mer marmelad åt folket, säger jag bara…