Plommonmarmelad med kardemumma

 

Plommonmarmelad med smak av kardemumma, vanilj, nejlika och kanel och sist men inte minst, en touch av armenisk konjak. Jag är så tacksam för årets skörd från trädgården. Du kokar marmeladen enligt recept och sedan smaksätter du med dessa smaker som jag nämnd.
Underbara smaker allihopa om ni frågar mig. Jag har redan provsmakat med ostbrickan och allt är godkänt så att säga.

 

Recept

1 kg katrinplommon
500 g socker
200 g syltsocker
1 msk citronsaft
1 tsk grovmalen kardemumma

 

Kanel & nejlika

5 st. nejlikor
1 liten kanelstång

Tillsätt  kanel och nejlikan och koka ihop med frukten innan du häller i sockret.
Ta ut innan du häller upp marmeladen på rengjorda burkar.

 

Vaniljsmak

1 vaniljstång
Dela och skrapa ur vaniljstången och koka ihop med frukten. Ta ut det innan du häller upp marmeladen på rengjorda burkar.

 

Konjak

2 msk konjak
Koka marmeladen enligt recept och häll i ett skvätt Konjak i slutet. 

 

Gör så här

Dela och kärna ur plommon. Häll i en tjockbottnad kastrull och koka i ca 5-6 min under lock.
Skumma av, häll i sockret och koka i ca 5 minuter. Häll i sedan syltsockret och koka ytterligare 5 minuter. Häll i kardemumman, citronsaft och häll upp på rengjorda burkar.

mer marmelad åt folket, säger jag bara…

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *