Hemgjord kvittenpasta eller membrillo som man kallar det i Spanien. Den godaste söta fruktpastan som serveras till ostbrickan helt enkelt.
Provade det här i Gran Canaria första gången och bara älskade det. Så himla god, med vacker färg och koncentrerad smak av kvitten som passar så bra med alla sorters ostar.
Lite kul också att det är kvitten jag använder i receptet. För er som alltid undrar vad man kan använda kvitten till så är det här absolute bra tillfälle att prova receptet.
Recept
3 stora kvitten
vatten
socker
Gör så här
Tvätta, skala och kärna ur kvitten. skär i grova bitar och lägg i en kastrull. Lägg kärnor och skal i en liten tygbit, bind ihop och lägg i kastrullen. Häll över så mycket vatten att det täcker frukten.
Koka under lock i ca 30 minuter eller tills fruktköttet är mjukt. Tryck fruktköttet genom en fin sikt för finare konsistens.
Väg fruktköttet och häll i en ren kastrull. Väg lika mycket socker och blanda i köttet. Koka under omröring tills sockret har löst sig. Koka på låg värme och rör om då och då.
Pastan är färdig när den har blivit tjockare och fått mörk rosa färg. Häll pastan i en oljad bakform och platta till den snyggt.
Torka pastan i ugnen med endast ugnfläkten på (utan temperatur) över natten eller i 90 grader i några timmar. Jag torkade över natten och det blev jättebra.
2 reaktioner på ”Kvitten pasta- Membrillo”
Hej! Tack för spännande och smaskiga recept och tips! Hur länge håller sig pastan och i vilka betingelser är de bästa?
Tacksam och med vänliga hälsningar
Maire
Hej Maire,
jag kokade och hällde pastan i glasformar och täckte med plastfolie.
Då håller den sig länge i kylen.
Ursäkta för sen svar.
ha en fin dag/Anna