Pumpasoppa på en höstlig dag i en soppterrin som jag fick från min svärmor för många år sedan. Den här soppan är så krämig och extra god. Allt till soppan har rostats i ugnen med olivolja och färska örter från min trädgård.
Sedan späds det ut med vin, buljong och grädde. Serveras med cream fraiche, granatäppelkärnor och färsk timjan. Helt fantastisk egentligen att jag har fortfarande jättefina örter i trädgården. Jag springer ut i trädgården och hämtar det jag behöver. Lyxigt tycker jag!
Hembakat bröd och lite god ost till tackar ingen nej till.
Recept 5 pers.
800g pumpa
1 gul lök
1 röd lök
1 hel vitlök
3 msk olivolja
4 dl grönsaksbuljong
1, 5 dl vit vin
1,5 dl grädde
2-3 msk vinäger
Salvia, timjan
Salt, peppar
Gör så här
Skär pumpan i stora bitar, dela löken och vitlöken och lägg allt på en plåt. Salta, peppra och ringla över olivolja.
Rosta i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter eller tills allt har fått fin färg. När det är nästan färdig och bara fem minuter kvar tillsätt färska örter så bränns de inte.
Ta ut plåten och häll i rotfrukterna i en kastrull. Häll i vinet, buljongen och mixa med en stavmixer. Späd ut med mer buljong om det behövs. Annars häll i grädden, vinägern och mixa igen snabbt. Salta, peppra och smaka av.
Extra gott att servera med crèmefraiche, granatäppelkärnor och färsk timjan. Hembakat bröd och ost då är maken tyst!
2 reaktioner på ”Pumpasoppa”
Hej Anna!
Bra jobbat. mycket fin hemsida. Nu har jag provat pumpasoppans recept. den var jätte god. Tack för den.
Med vänliga hälsningar
Afik
Hej Afik,
men va trevligt. Hoppas att du provar fler av mina recept.
ha en fin dag/Anna