Sommartårta

En sommartårta med fläderblomssirap, mascarponekräm, jordgubbar och smultron från trädgården.
Supergod och maffig tårta. Kanske lika hög som bergen Ararat. Det är exakt så jag vill ha när jag väl bakar en tårta, annars får det vara.

Just nu så är det hög säsong för smultron och jordgubbar. Plocka om du har möjlighet och dekorera din tårta som jag har gjort.

Tro mig det blir uppskattat.

 

Bottnar

8 ägg
3 dl socker
4 msk mjöl
4 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver

1dl fläderblomssirap
2dl jordgubbssylt

 

Kräm

500 g mascarponeost
10 dl grädde
3 dl florsocker

Jordgubbar och smultron till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 2 bakformar i ca 20 cm i diameter.
Skilj äggvitorna från äggulor.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret en stund, sedan vispa ihop resten till en hård skum. Vänd ner äggulorna i smeten. Blanda ihop torra ingredienserna och häll i smeten. Blanda försiktigt så det inte tappar volym.

Dela smeten i två delar, häll i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Ta ut låt det svalna helt.

Vispa ihop mascarpone, grädde och florsocker till en len kräm.
Dela varje tårtbotten i tre delar ( 6 bottnar )Pensla och ringla fläderblomssirap mellan varje tårtbotten.
Födelsedagen sylt och mascarponekräm mellan tårtbottnar. Täck hela tårtan med resten av krämen.
Garnera med jordgubbar och smultron.

Tårtan blir godast om den får gotta sig i kylen över natten.

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *