Blåmusslor i vitt vin som serveras i detta fina keramikfat.
En klassisk och elegant rätt där havets smaker får ta plats. De färska musslorna ångas i vitt vin och får sällskap av mild schalottenlök, ammonitisk vitlök och en touch av grädde för en ljuvlig krämig sås. Enkelt att tillaga men med en lyxig känsla- perfekt att servera med ett gott bröd för suga upp varje droppe av den smakrika buljongen.
Servera med ett glas kallt vitt vin och njut…
Recept
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
2 msk smör
Färsk persilja
Salt och peppar
Chili efter smak
citronklyftor till servering
Gör så här
Rensa och skölj musslorna ordentligt.
Släng de som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dem.
Finhacka lök, vitlök och chili och låt det svettas och mjukna i smöret i en kastrull. Lägg ner musslorna och blanda ihop. Häll i vinet och låt det reducera något. Lägg på locket och låt det ångkoka i max fem minuter. Tills musslorna har öppnat sig. Häll i grädden och få ett snabbt uppkok. Salta och peppra efter smak. Strö över finhackad persilja och servera.
Glöm inte bort brödet för guds skull.