Smördegssnäckor fyllda med skagenröra

Smördegssnäckor fyllda med skagenröra.
Vackra och så himla goda. Gör en vanlig hederlig skagenröra och fyll dessa frasiga snäckor innan servering.
Det går snabbt att göra och passar perfekt till alla högtider. Det går utmärkt att göra med färdig smördeg men välj en med smör så blir de frasiga och goda.
Skagenröran går utmärk att göra iförvägg och ha den i kylen. Den blir ju bara godare om den gottar sig i förväg.

Baka och njut säger jag bara.

 

Recept 8 st.

En smördegsplatta
500 g räckor
2-3 msk majonnäs
1  msk löjrom
saft av en halv citron
Salt, vitpeppar
färsk dill
Citronklyftor till servering

 

Gör så här

Rulla ut eller kavla ut din smördeg och skär i cirklar. Vik ihop en bit från kanten på varje cirkel. Skär tunna ränder på cirkeln utan att skära hela vägen för en snygg effekt.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 200 grader tills de är gyllenbruna.
Ta ut och låt det svalna.
Blanda ihop räkor med miljonär, löjrom och dill. Häll i citronsaft efter smak, salta och peppra.
Fyll i skagenröran och servera direkt!

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *