Smördegssnäckor fyllda med skagenröra.
Vackra och så himla goda. Gör en vanlig hederlig skagenröra och fyll dessa frasiga snäckor innan servering.
Det går snabbt att göra och passar perfekt till alla högtider. Det går utmärkt att göra med färdig smördeg men välj en med smör så blir de frasiga och goda.
Skagenröran går utmärk att göra iförvägg och ha den i kylen. Den blir ju bara godare om den gottar sig i förväg.
Baka och njut säger jag bara.
Recept 8 st.
En smördegsplatta
500 g räckor
2-3 msk majonnäs
1 msk löjrom
saft av en halv citron
Salt, vitpeppar
färsk dill
Citronklyftor till servering
Gör så här
Rulla ut eller kavla ut din smördeg och skär i cirklar. Vik ihop en bit från kanten på varje cirkel. Skär tunna ränder på cirkeln utan att skära hela vägen för en snygg effekt.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 200 grader tills de är gyllenbruna.
Ta ut och låt det svalna.
Blanda ihop räkor med miljonär, löjrom och dill. Häll i citronsaft efter smak, salta och peppra.
Fyll i skagenröran och servera direkt!