Valnötskakor

Älskar de här kakorna. Går snabbt att göra och är spröda och lagom söta.
Går att frysa in och ha i frysen för oväntat besök. Bakas mest under jul och nyår eller när man känner för det helt enkelt.

Recept

200 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
1 dl kall mjölk
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/5 bakpulver

Valnötshalvor till varje kaka


Gör så här

Smula smör och vetemjöl med fingrarna. Blanda i socker, vaniljsocker och bakpulver.
Häll i mjölken och arbeta till en mjuk deg.
Gör små bollar och lägg på bakplåten. Ta valnötshalvor och tryck in de i mitten av varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, max 15 minuter. De får inte få färg. Ta och sikta kakorna direkt med florsocker.

Lycka till!

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

4 reaktioner på ”Valnötskakor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *