Bulgur och linssallad med färgglada ingredienser och härliga smaker. Väldigt enkelt att tillaga och man har säkert alla ingredienser redan i kylen. En mycket god sallad att servera med fisk, kött eller som den är. Jag har rökt lammfiol till salladen och hembakat surdegsbröd denna gång.
Recept 4 pers.
2 dl bulgur
1 dl linser
1 rödlök
1 äpple
1,5 dl granatäppelkärnor
100 g valnötter
1 kruka persilja
3 msk olivolja
2 msk citronsaft
salt, peppar
Fetaostkräm
100 g fetaost
3-4 msk grekisk yoghurt
Gör så här
Mosa fetaosten med gaffel och blanda med yoghurten.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Koka linserna i saltat vatten och se till att de har kvar lite tuggmotstånd. Sila bort vattnet och låt det svalna.
Finhacka löken och persiljan, skär äpplet i små kuber. Grovhacka valnötterna. Häll alla ingredienser i en stor skål och blanda ihop försiktigt.
Ringla över olivolja, citronsaft, salta och peppra.
Servera salladen som tillbehör eller som den är.