Hej på er,
detta är för hungriga veggisar (och andra som kanske är lite trötta på kött). Det är krispiga blomkål rostade med parmesan som doppas i en het sås.
Tacka nej till det här ni om ni kan!
Lätt är det också att tillaga. Såsen består av olika egna odlade chilli sorter med olivolja. Ta det ni har.
Recept
1 blomkål
1 dl riven parmesanost
1 tsk mjöl
salt, peppar
1 msk olivolja
Gör så här
Dela blomkålen i små buketter, koka en minut i kokande saltad vatten, ta ut och lägg i en skål med kall vatten.(på så sätt förblir de krispiga). Ta ut buketterna och låt dem torka på en köksduk. Lägg sedan över på en plåt med bakpapper. Salta, peppra, sikta över mjölet och osten, ringla över olivoljan. Rosta i ugnen i 200 grader tills det blir gyllenbryna.
Liten påminnelse om att tävlingen avslutas på onsdag kl 23.59. Gå in på Matbloggsprisets FB sida och rösta på mig genom att gilla min bild.
Jag skulle bli mycket glad och är på femte plats just nu. Direktlänk här.
6 reaktioner på ”Parmesanrostade blomkålsbuketter med hett sås”
Det ser väldigt gott ut 🙂
Hej Lennea, mycket goda, prova laga 🙂
Mums, detta lät alldeles himmelskt gott! 😀
Ser fantastiskt gott ut, måste testa detta!
Hej, det är det jag lovar, berätta gärna hur det gick. kram/Anna