Parmesanrostade blomkålsbuketter med hett sås

 
Hej på er,
 
detta är för hungriga veggisar (och andra som kanske är lite trötta på kött). Det är krispiga blomkål rostade med parmesan som doppas i en het sås.
Tacka nej till det här ni om ni kan!
Lätt är det också att tillaga. Såsen består av olika egna odlade chilli sorter med olivolja. Ta det ni har.
 
 
Recept
 
1 blomkål
1 dl riven parmesanost
1 tsk mjöl
salt, peppar
1 msk olivolja
 
Gör så här
 
Dela blomkålen i små buketter, koka en minut i kokande saltad vatten, ta ut och lägg i en skål med kall vatten.(på så sätt förblir de krispiga). Ta ut buketterna och låt dem torka på en köksduk. Lägg sedan över på en plåt med bakpapper. Salta, peppra, sikta över mjölet och osten, ringla över olivoljan. Rosta i ugnen i 200 grader tills det blir gyllenbryna.
 
Liten påminnelse om att tävlingen avslutas på onsdag kl 23.59. Gå in på Matbloggsprisets FB sida och rösta på mig genom att gilla min bild.
Jag skulle bli mycket glad och är på femte plats just nu. Direktlänk här.
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

6 reaktioner på ”Parmesanrostade blomkålsbuketter med hett sås”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *