Vad är sommaren utan en massa glass och inte vilken glass som helst utan hemgjort som man det gör alldeles själv.
Efter massa fina buffé förslag till midsommar så är det dags att berätta vad vi åt här hemma som efterrätt.
Jag gjorde Semifreddo med mörk choklad och Snickers.
Semifreddo är italiensk glassdessert som består av vispad grädde och ägg med smaksättning.
För er alla som inte har en glassmaskin så är det här ett perfekt sätt att göra glass. Man kan smaksätta Semifreddo som man vill, med choklad och nötter, bär och färska eller torkade frukter, chokladkakor, maränger och även med alkohol som Baileys eller annan likör.
Ni kan även hålla det enkelt och nöja er med vanilj – det är ändå himmelskt gott.
Det blir en härlig och krämig glass som alla kommer älska det lovar jag er.
Det är ytterst en fråga om smak men de flesta gillar ju kombinationen choklad & nötter.
Här är receptet.
Recept till en liter
4 äggulor
4 äggvitor
5 dl grädde
1/2 dl socker
1 st vaniljstång
1 krm salt
100 g mörk choklad
50 g finnhackad snickers
Gör så här
Vispa äggvitorna med saltet i en bunke till ett hårt skum och lägg åt sidan. Skrapa vaniljen, häll i äggulorna och vispa med sockret i en annan bunke tills den blir riktig krämig.
Vispa grädden i en tredje bunke tills den blir krämig men inte för tjock. Blanda ihop allt och rör försiktig.
Smält chokladen och blanda ner i glassmeten och rör ihop med en ballongvisp. Blanda inte för mycket annars försvinner den marmorerade texturen på glassen.
Häll glassmeten i en avlång form med bakpapper i botten och strö över finnhackad snikers.
Ställ formen i frysen i minst fyra timmar. Ta ut glassen en halvtimme innan serveringen så smälter den lätt och blir otrolig krämig.
Prova gärna göra glassen med barnen. Det är riktig kul!
2 reaktioner på ”Semifreddo med mörk choklad och snikers”
Så gott det ser ut. Önskar jag vore lika duktigt. Kram Sari