Våfflor

 
Våfflor med matiga eller söta tillbehör? vad föredrar ni? Jag älskar ju både söta och matiga med olika tillbehör. 
Och vem så att man måste välja!? 😉
Till de söta våfflorna har jag alltid färska bär och lättvispad grädde. Den matiga varianten passar utmärkt att äta med kallrökt lax, salladsmix, avokado, keso med mera. 
 
 
Denna gång i våffelsmeten har jag mjöl av vete & vita bönor från kungsörnen.
Kul att prova något nytt som förhoppningsvis är nyttigare. 
 
 
Recept 12 st
 
5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
100g smält smör
3 ägg
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 dl kolsyrat vatten
 
Gör så här
 
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och tillsätt sedan bakpulver och salt och blanda till en slät smet. Rör i smöret och vattnet.
Låt det stå en halvtimme. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn. Glöm inte att pensla med smör mellan varven!
Lägg de nygräddade våfflorna på galler och håll dem varma i ugnen.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *