Våfflor med matiga eller söta tillbehör? vad föredrar ni? Jag älskar ju både söta och matiga med olika tillbehör.
Och vem så att man måste välja!? 😉
Till de söta våfflorna har jag alltid färska bär och lättvispad grädde. Den matiga varianten passar utmärkt att äta med kallrökt lax, salladsmix, avokado, keso med mera.
Denna gång i våffelsmeten har jag mjöl av vete & vita bönor från kungsörnen.
Kul att prova något nytt som förhoppningsvis är nyttigare.
Recept 12 st
5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
100g smält smör
3 ägg
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 dl kolsyrat vatten
Gör så här
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och tillsätt sedan bakpulver och salt och blanda till en slät smet. Rör i smöret och vattnet.
Låt det stå en halvtimme. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn. Glöm inte att pensla med smör mellan varven!
Lägg de nygräddade våfflorna på galler och håll dem varma i ugnen.