En vanlig hederlig äppelkaka, men med äpplen från min trädgård. Jag har tagit två olika sorters äpplen som jag tyvärr glömt namnen på 🙂
– du kan ta det du har hemma eller i trädgården.
Hur lätt som helst att baka och det doftar underbart. Ibland är de enkla bakverken också de godaste och varför ska man egentligen krångla till?
– Visst får man nästan lite höstkänsla här!
Om kakan står en stund efter bakningen så då blir den saftigare men jag måste erkänna att inte heller jag lyckas med det alltid 🙁
Gissa vem tar första biten efter fotandet är klar?
En av fördelarna med att vara matbloggare!
Recept
120 g smör
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl yoghurt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 mellanstora äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
Gör så här
Mixa ihop rumstempererad smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och mixa
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och häll i ägg och sockerblandningen. Häll i yoghurten och blanda till en smet.
Kärna ur äpplen och skär i tunna klyftor. Smörj och bröa en form om ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen, stick ner äppelklyftorna i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanel.
Baka mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min.
3 reaktioner på ”Höstäppelkaka”
Du tar verkligen fantastiskt fina bilder!!????
I love it.