Ugnsbakat lax med krämig paprikasås och färsk oregano. Det här är jättegott och dessutom en av de snabba middagar som de flesta av er älskar.
Om ni undrar varför oregano och inte basilika så beror detta på att jag har en hel del oregano i trädgården just nu.
Alla örter behöver kärlek 😉
Recept
4 laxfiléer (125 g)
250 g crème fraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
salt, rosépeppar
färsk oregano till garnering
Gör så här
Dela och kärna ur paprikan, ta bort de vita delarna och skär i små bitar. Skala, dela löken och finhacka.
Låt paprika och löken svettas i olja i en panna på medelvärme tills de blir mjuka.
Häll i crème fraichen, blanda ihop, salta, peppra och smaka av.
Salta och peppra laxen, ringla över olivolja. Häll röran i en form, lägg på laxfiléerna och grädda mitt i ugnen i 15 min i ca 220 grader.
Garnera med färsk oregano innan servering.