Det här kan lätt bli en nyårsdessert. Lätt som en plätt, går att göra dagen innan och är ju både vacker och gott.
Extra sött att servera i små burkar tycker jag, fiffigt!
Extra sött att servera i små burkar tycker jag, fiffigt!
Recept
6 dl grädde
1 dl gelésocker
50 g finnhackad vitchoklad
1 vaniljstång
1 blad gelatinblad
Granatäppeltäcke
1,5 dl skaftet av färsk granatäpplen
1/2 gelatinblad
granatäppelkärnor för garnering
Gör så här
Blanda grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i grädden. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta kastrullen från plattan, ta ut vaniljistången och blanda i chokladen. Blanda i även gelatinbladet som har legat i kall vatten i ett par minuter. Blanda igen och häll pannacottan i små burkar. Stäng burkarna och låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
Kärna ur granatäpplen och pressa saften med en sked genom en sil.
Värm upp lite granatäppelsaftet på spisen och tillsätt redan blottlagda gelatinbladet. Låt det svalna lite och häll över panacottan. Låt det svalna och lägg i kylskapet.
Garnera med granatäppelkärnor.