Jordärtskockssoppa

 
Det här med värmande soppor sitter fint i kylan va!
Helt underbar gott och lätt som plätt recept som ni bara måste prova laga. Innan snön kom så skördade jag lite jordärtsskockor från trädgården och gjorde denna soppa. 
Härligt att skörda mitt i december! Till soppan kan man ha parmaskinka men jag tog rökt lax och rostade tunnskivade brödskivor med olivolja och timjan.
Den rökiga smaken behövs här tycker jag!
 
 
Recept
 
500 g jordärtskockor
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl vitt vin
1/2 l grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde (vallfritt)
salt och svartpeppar
timjan eller oregano
 
Gör så här
 
Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar, fininhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt buljongen, rör om och låt det koka i 15 minuter under lock, tills allt är mjukt.
Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.(jag kör med min Oster Versa mixer) Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar. 
Garnera med kökt lax, rostade brösskivor, timjan, salt och peppar.
 
 
 Mums 🙂
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *