Risgrynsgrött som piffas upp med färska fikon och granatäppelkärnor. Vem skulle inte vilja sitta ner och smaka 😉
Det är inte så ofta jag gör gröt men nu satte jag igång och kokade en liten kastrull. Jag kunde inte längre stå emot den där längtan som har gett sig till känna några gånger nu i dessa juletider. Jag har också tänkt en hel del på min farmor på sistone och de härliga minnen jag har från henne och hennes risgrynsgröt. Jag minns alla smaker, dofter och färger som tar mig tillbaka till barndomen 🙁
Recept
2 dl grötris
1,5 msk smör
1/2 tsk salt
3 dl vatten
7-8 dl mjölk
1 kanelstång
Till garnering – färska fikon, granatäppelkärnor
Gör så här
Mät upp ris, vatten, smör och salt i en kastrull. Koka upp under lock på svag värme ca 10 min.
Tillsätt mjölken och kanelstången och koka upp på nytt. Låt det sedan småkoka på mycket svag värme i ca 35 minuter.
Garnera med kanel, färska fikon och granatäppelkärnor, smaksätt med honung eller dadelsirap för sötma 🙂