En liten burk fyllt med härliga smaker.
Söt och len pannacotta med sötsyrlig havtornstäcke. Hur låter det? det är en efterrätt i min smak och ni kommer att älska den också.
Jag har använt mig av havstorn från trädgården men det finns i frysdisken i de flesta matbutiker.
Havtorn är nyttigt och fyll med c vitamin och jag älskar den intensiva, oranga färgen. Servera gärna i små burkar för den härliga rustiga och jordnära känslan. Presentationen är viktigt!!!
Recept
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
Havtorntäcke
2,5 dl havtorn
1,5 msk socker
1/2 gelatinblad
havstorn för garnering
Gör så här
Blanda grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i grädden. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta kastrullen från plattan, ta ut vaniljistången, blanda och häll pannacottan i små burkar. Lämna lite plats för havtorntäcket. Stäng burkarna och låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
Mixa havtorn med en mixer och pressa saften med en sked genom en sil.
Blanda det med sockret, värm upp det lite på spisen i en liten kastrull och tillsätt sedan blottlagda gelatinbladet. Låt det svalna lite och häll över panacottan. Låt det svalna och lägg i kylskapet.
5 reaktioner på ”Pannacotta med havtornstäcke”
Ser väldigt gott ut 🙂
åh va gott 😀
Ps: kolla gärna in hos mig
Hej Anna! Filurar på om det här ska bli nyårsdesserten, verkar liksom gott! Vilka fantastiska bilder du tar, kurs hos dig skulle va kul!
Kram Karin