I betalt samarbete med Foodfolder och Italienska Bolla viner så har jag tagit fram denna persikosallad. Denna härliga sallad passar perfekt till buffé, mingel och förrätt så här under varma sommardagarna. Varför inte just nu i dessa studenttider!?
Lite matig, sötsurlig och fräsch som går utmärkt ihop med vinet. Se till bara att du har mogna pesikor till hands så får du naturlig sötma i salladen.
Recept 4 pers
4 st. persikor
2 skivor surdegsbröd
Några basilikakvistar
100 g salladsmix
50 g parmesanost
Dressing
1/2 tsk dijonsenap
4 msk citronsaft
1/2 dl olivolja
salt, peppar
Gör så här
Skär brödet i lagom stora kuber, ringla över olivolja, salta, peppra och rosta i ugnen i 170 grader i ca 15 minuter. Dela och skär persikan i lika stora kuber som brödet.
Lägg upp salladen på ett fat med krutonger och persikobitarna. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
Hyvla på parmesanost och garnera med basilikakvistar.