Pasta Vongole med hjärtmusslor och med lite armenisk touch.
Då undrar ni hur!? En rejäl skvätt armenisk konjak istället för vinet. Rikligt med vitlök och hetta av chili så blev såsen helt gudomlig.
Det behövs också ett par bitar av surdegsbröd för att rensa tallriken.
Allt annat skulle vara konstigt hemma hos mig ; ) Den här rätten är en av min många favoriter från Italien. Inspirationen kommer just därifrån.
Ställen jag har besökt, handlat ifrån och interagerat med lokalbefolkningen. De tillagar allt på ett mycket enklare sätt än de recept som vi stöter på här. Jag har mycket att lära mig, framförallt att träna på att laga mat med få ingredienser som i detta fall.
Vill man hålla sig till originalreceptet, bytt ut konjak till vin och ta bort ansjovis.
Recept 4 pers.
1 pack linguine
1 nätt hjärtmusslor
3 filé ansjovis
2 vitlöksklyftor
1/2 dl konjak
Färsk persilja
Gör så här
Börja koka pastavatten i en stor kastrull.
Häll ca 3 msk olivolja i en panna och värm. lägg i ansjovisfiléer med pressade vitlöksklyftor i oljan och låt det smälta i olivolja i låg värme. Häll i musslorna och rör om, häll i konyak, lägg på locket och låt det gotta sig i pannan. Koka pastan i en riklig saltat vatten men 3 minuter mindre än vad det står på förpackningen.
Häll i pastan i pannan med lite pastavatten och fortsätt koka under omröring. Häll i persiljan. Rätten börjar tjockna lite av pastavattnet och redo att servera.
Servera god bröd med pastan. Man måste rensa sin tallrik för guds skull 😉