Svampgryta

En härlig matig, värmande och underbar god svampgryta med blandsvamp, potatis och lök.
Mycket gott med tuggmotstånd och framförallt att se vad man äter när man tillagar på detta sätt.
En av mina favoriter tillagat med alla sorters svamp från min skog. Mycket smak, noll ansträngning och maximal njutning under kalla dagar.
Det enda jag behöver är en stor bit surdegsbröd. Eller vad säger ni!?

 

I grytan har jag Karl-Johan, trattisar, läcker blodriska, kantareller, stolt fjällskivling.
Här kommer receptet i alla fall…

 

Recept 4-5 pers. 

500 g blandsvamp
4 potatis
1 gul lök
1 buljongtärning
1,5 liter vatten
salt, peppar
smör
persilja

 

Gör så här

Putsa och grovhacka all svamp, dela och hacka lök och skär potatisen i kuber.
Häll allt i en rymlig kastrull och fräs en stund i smör eller olja. Tillsätt buljongen, häll i vatten och koka ca 25 minuter. Salta och peppra efter egen smak.
Grytan är färdig när potatisen är färdigkokt. Garnera med finhackad persilja.

Njut…

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *