En härlig matig, värmande och underbar god svampgryta med blandsvamp, potatis och lök.
Mycket gott med tuggmotstånd och framförallt att se vad man äter när man tillagar på detta sätt.
En av mina favoriter tillagat med alla sorters svamp från min skog. Mycket smak, noll ansträngning och maximal njutning under kalla dagar.
Det enda jag behöver är en stor bit surdegsbröd. Eller vad säger ni!?
I grytan har jag Karl-Johan, trattisar, läcker blodriska, kantareller, stolt fjällskivling.
Här kommer receptet i alla fall…
Recept 4-5 pers.
500 g blandsvamp
4 potatis
1 gul lök
1 buljongtärning
1,5 liter vatten
salt, peppar
smör
persilja
Gör så här
Putsa och grovhacka all svamp, dela och hacka lök och skär potatisen i kuber.
Häll allt i en rymlig kastrull och fräs en stund i smör eller olja. Tillsätt buljongen, häll i vatten och koka ca 25 minuter. Salta och peppra efter egen smak.
Grytan är färdig när potatisen är färdigkokt. Garnera med finhackad persilja.
Njut…