Underbar goda pizzor med trattkantareller och gula kantareller – skogens guld. Pizzorna är toppade rikligt med kantareller, lök och med olika ostar, mascarponeost, västerbottensost eller parmesan. Glöm inte att garnera med färska örter, precis innan servering! Så himla enkelt och gott!
För er som tycker om lite rökig smak, toppa pizzan med rökt italiensk skinka. Även om jag sitter framför fönstret vid det här underbara bordet här hemma i Sverige så blir det ändå en liten italiensk touch på det hela.
Det känns så i alla fall, en glimt av Italien. Skapa du också din lila Italien med svenska ingredienser.
Pizzadeg för 5 små pizzor
3 dl vatten
25 g jäst
5-6 dl mjöl
2 msk olivolja
1 tsk salt
Topping 1
500 g trattkantareller
1 gul lök
1 msk smör
olivolja
salt, peppar
1 dl riven parmesan
eller västerbottensost
färsk persilja
Topping 2
500 g gula kantareller
100 g mascarponeost
1 gul lök
1 msk smör
olivolja
salt, peppar
1 dl riven parmesan
eller västerbottensost
Gör så här
De andra pizzorna bre på mascarponeost, toppa med ost och gula kantareller, ringla över olivolja, salta, peppra.
Grädda pizzorna mitt i ungen i 225 grader tills de får fin färg.