Här ser ni alla underbara citroner som följde med mig hem till Sverige från Gran Canaria. Jag gick runt i trädgården i bergen och spanade varenda citron i alla träd. Räknade alla och döpte de också.
Skördade bara de få som fick följa med hem till Sverige. Dessa ser ni på mina foton.
Som ni såg så var det svårt att hitta de unika och annorlunda.
Här kommer en härlig påsk recept efter er önskemål.
En saftig och mjuk kaka med intensiv citronsmak.
Recept
2dl socker
Zest av 1 citron
3 ägg
2 msk grekisk yoghurt
1 dl matolja
saft av 2 citroner
3dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Glasyr
2 dl florsocker
Saft av 1/2 citron
Blanda ihop till glasyr
Gör så här
Blanda ihop socker och citronzest i en skål. Tillsätt ägg och vispa. Häll i olja, citronsaft (hälften av saften)yoghurt och vispa. Häll i dem torra ingredienser och vispa ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i en avlång form med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Ta ut kakan, gör håll i kakan med en grillpinne. Häll över 1 dl färsk pressat citronsaft.
Linda in med plastfolie och låt kakan gotta sig i kylen över natten.
Häll över glasyren och garnera med mer citronzest.