Jag njuter fortfarande av alla vackra citroner som jag har hämtat med mig från Gran Canaria.
Då fortsätter jag också temat med citroner och bakar dessa citronkakor. Dessa kakor som är både vackra och goda med intensiv citronsmak.
Lagom söta och syrliga kakor som är perfekta att njuta med en kopp kaffe.
Här har ni receptet också.
Recept 25 st.
200g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
7-8 dl mjöl
citronskivor av 2 citroner
florsocker
Gör så här
Vispa ihop rumstempererad smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa i taget och vispa. Häll i de torra ingredienserna och vispa till en mjuk och kladdfri deg.
Forma till små bollar i ca 20g och platta till lite. Skär citroner så tunna som det går. Fördela tunskivade citronskivorna på varje kaka och tryck till.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-15 minuter. Kakorna är färdiga när kanterna fått lätt färg. Så ha koll på det. Låt det svalna och sikta över florsocker.
Lycka till