Påskens tårta med saftiga morotsbottnar & söt-syrlig Cream Cheese frosting. Garnerat med vårens blommar och chokladpåskägg.
Jag är ingen tårtexpert men när jag bakar så ska det vara högt, med massor av tårtbottnar och rikligt med kräm.
Maffigt och gott annars får det vara! och den här är god kan jag lova 😉
Vill du inte göra en tårta så går det bra att ta dubbel sats och baka i långpanna. Det går bra att frysa in och tinar ganska snabbt för oväntat besök.
Jag garnerar tårtbitarna även med chokladpåskägg för annu mer påskkänsla.
Släpp loss fantasin och dekorera tårtan med vilka blommor ni vill. Det är inte ätbara blommor så plocka bort det innan ni äter 🙂
Recept
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl matolja
3 dl rivna morötter
Frosting
400 g Philadelphia
3,5 dl florsocker
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
3 msk lime eller citronsaft
Till garnering
Blommor och chokladpåskägg (Anton Berg)
Gör så här
Vispa ägg och socker ihop tills det blir riktig fluffigt. Blanda alla torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Tillsätt olja, morötter och blanda till en smet.
Fördela smeten i två runda formar med 18 cm i diameter. Grädda ca 20 min.
Baka bottnarna dagen innan eller frys in tårtbottnarna i någon timme så blir det lättare att dela och smular inte lika lätt. Dela upp varje botten i två delar.
Vispa smör och florsocker tills det blir riktig vit och fluffigt, blanda i osten och vispa, smaksätt med limesaft. Fördela frostingen mellan tårtbottnarna och bygg upp tårtan.
Garnera med blommar och chokladpåskägg.
6 reaktioner på ”Påskens tårta”
Jättefint och elegant som vanligt. Stor kram och Glad Påsk
Anna you are a true inspiration. Go girl.
Thank you very much Sophia 🙂
Hej hur mycket olja
Hej, det ska vara 1/2 dl olja.