Recept
8 st färska lasangeplattor
300 g spenat (fryst)
1 dl riven cheddarost
100 g fetaost
400 g cherrytomater i burk (mutti)
1 röd paprika
100 g selleri
1 stor lök
1 klyfta vitlök
2 msk olja
färsk chili och basilika
Gör så här
Tina frysta spenaten och krama ur all vätska. Finhacka löken och fräs den tillsammans med spenaten en stund i oljan, salta, peppra. Låt det svalna.
Hacka paprikan, sellerin i grova bitar och mixa med vitlök och cherrytomaterna till en lite grov tomatsås.
Lägg lasangeplattorna i någon minut i kokande vatten.
Häll pastasåsen på botten i en ugnsforn, fördela spenatfyllningen på lasangeplattorna, rulla ihop dem och lägg på tomatsåsen.
Strö över osten och grädda i ugnen tills osten har smällt och fått lite gyllenebrun färg. Ta ut och smula över fetaosten, garnera med färsk hackade chili och basilika.
Njut med en härlig sallad!