Brownies med röd vin. En mäktig dröm chokladkaka som har allt, då menar jag verkligen allt som jag bara älskar.
Denna kombination med chokladganagche och jag faller. Så himla svag för såna frestelser. Garnerar varje bit av dessa lagom söta brownies med färska fikonskivor.
Älskar denna smakkombo med färska fikon och chokladen. För att inte tala om för färgkombinationen som känns höstligt men lyxigt!
Inte många timmar kvar till omröstningen av matbloggspriets folkets val som slutar kl 24.00 . In och rösta på mig genom att gilla min bild.
direktlänk: här
Recept
300 g mörk choklad
170 g smör
2 dl rött vin
2 ägg
4,5 dl socker
2 msk kakao
2,5 tsk bakpulver
2,5 tsk bikarbonat
3 dl mjöl
3 färska fikon
Chokladganache
3 dl grädde
200 g mörk choklad
en klick smör
Koka grädden, häll i den hackade chokladen och lägg även i smöret. Låt det stå i ett par minuter så chokladen börjar smälta och blanda sedan ihop tills den får en fin konsistens. Låt det stå i kylen en stund.
Gör så här
Koka ihop vinet och reducera tills det blir något tjockare. Blanda alla ihop alla torra ingredienser i en skål. Hacka chokladen grovt och smält det ihop med smöret över ett vattenbad. Rör om då och då tills det smält helt.
Häll i den smälta chokladen i mjölblandningen och rör om, tillsätt äggen och vinet och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en fyrkantig form i ca 20×30 med bakpapper.
Grädda kakan i ca 20 minuter mitt i ugnen i 200 grader. Låt det svalna ordentligt. Bre ganachen över kakan, skär i rutor och garnera med fikonskivor.
Njut! choklad är nyttig för själen 😉