Helgfrukost och hemgjorda pannkakor. Min egen favorit smakkombo med dadelsirap, smetana och granatäppelkärnor.
Det är något alldeles speciellt med långa frukostmorgnar och doften av stekta pannkakor. Man har liksom inte bråttom och bara njuter.
Vi älskar pannkakor, våfflor och allt som är gott helt enkelt!
Det här är bra tillfälle att ta fram alla fina marmelader och sylt som jag har gjort under sommaren.
Härligt att njuta av det när man vet att det inte finns bär och andra frukter att plocka. Jag har ju allt detta i mitt skafferi redan.
Ska jag vara helt ärlig så följer jag inte någon direkt pannkaksrecept. Det blir ändå bra och alla är nöjda. Så här gör jag iallafall.
Recept 8 st.
2 dl mjöl
4-5 dl mjölk
3 ägg
50 smör
salt
Smör till stekning
Gör så här
Vispa ihop mjölet och hälften av mjölken till en slet smet. lägg i resten av mjölken, äggen och saltet och vispa vidare. Låt smeten svälla en stund. Smält smöret och häll i smeten. Börja grädda pannkokorna.