Värsta tröstmaten,
potatiskroketter med parmesan och tryffelsås.
Visst låter det mumsigt och dessutom är de mycket enkla att göra. En krispig mumsbit som doppas i den krämiga såsen med parmesan som ger en nötig smak och tryffelojlan som kompletterar det hela, enligt mina smaklökar alltså 😉
Potatiskroketter ca 20-25 st
1 kg mjölig potatis
timjan
1 msk mjöl
salt, peppar
Parmesan och tryffelsås
2,5 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk tryffelolja
Gör så här
Skala potatisen och koka tills de är mjuka. Sila i durkslag, riv med rivjärnet och häll i en skål.
Tillsätt timjan, mjölet, salt och peppar. Blanda försiktigt ihop allt med fingertopparna. Forma till småbollar och fritera i oljan tills de blir gyllenbruna.
Blanda alla ingredienser till såsen och servera medans potatiskroketterna är varma.
Tips, använder ni torkad timjan så räcker det med en tsk men är det färsk så kan ni ta mer.
6 reaktioner på ”Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås”
Tusen tack Anna för ett riktigt härligt bidrag. Så kul att du är med!
Hej fina Annelie, kul att vara med. kram Anna
åh men åh! vilken galet najs kombo detta låter som <3
De här kroketterna ser sååå goda ut! 😀
Hej Sandra, du måste prova, supergoda verkligen.
kram Anna