Denna helg dukar jag upp med ostbollar och ugnsrostade vindruvor från min egen trädgård. Vilken lycka då mina druvor härstammar från vinets land hemlandet Armenien.
Ostbollarna rullas med finhackade valnötter och örtblommor. De består av fetaost, västerbottensost och cremé fraiche. Vilken härlig combo av sälta, nötig och krämig konsistens. Det passar så bra med sötsurliga vindruvorna.
För att njuta av detta fullständigt så måste man ha ett par skivor av goda surdegsbröd. Men det här är självklart efter mina smaklökar ni gör som ni vill 🙂
Små söta och underbar goda 🙂
Recept
200 g feta
2 dl cremé fraiche
3 dl finriven västerbottensost
Rostade vindruvor
500 g små röda vindruvor
2 msk olivolja
svartpeppar
Garnering
1 dl finhackade valnötter, valnötter, myntablommor, oreganoblommor
Gör så här
Mosa ihop feta och finriven västerbottensost, häll i cremé fraichen och gör en smidig massa.
Rulla ihop små bollar och rulla dem i finhackade valnötter. Garnera sedan några bollar med valnötshalvor och några med örtblommor.
Lägg vindruvorna i en ugnsfat, ringla över olivolja och strö över svartpeppar.
Rosta mitt i ugnen 200 grader i ca 15 minuter ( stora druvor lite längre) tills druvorna börjar spricka. De får inte bli för torra.
Ta ut och servera det med ostbollarna.