Bullar

Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad. Dessa Lussebullar/lussekatter lyser upp i mörkret med sin intensiva gula färg. Kanske årets godaste hittills men året är ju inte slut ännu… Jag har inte följt något recept utan improviserade men då ingen klagade och åt som galningar istället så kommer receptet här. I receptet har jag yoghurt istället

Läs mer »

kanelbullar

  Kanelbullar penslat med sockerlag och toppade med olika nötter. Mycket lyxigare och godare variant tycker jag. Sockerlagen smaksätter jag med nejlika som ger en härlig smak till bullarna. Sockerlaget penslar jag på bullarna så fort de har kommit ut från ugnen och garnerar dierkt därefter med finhackade nötter. Mycket annorlunda men så himla goda

Läs mer »

klassiska semlor

  Dagen är här snart, Fettisdagen! Dagen där hela Sverige äter semlor. Det bjuds på arbetsplatser, säljs i varenda butik och caféer. En annan vill gärna ha hembakade semlor med hemgjord mandelmassa och luftig vispad grädde. Ni förstår väl att det blir helt annat med hembakade semlor!? så mycket godare men vad är viktigast när

Läs mer »

Lussekatter

  Lussekatter till Advent, Lucia och Jul! Dessa härliga klassisk svenska saffransbullarna är ett måste för mig i alla fall. Kanske inte det gröna gräset i trädgården som fick mig att komma i 1:a Advent stämning men lite julbelysning och dessa underbara lussekatter så går det. Det finns så många varianter på hur man ska

Läs mer »

Saffransbullar

Saffransbullar är något så otroligt gott som tillhör julen. Doften av dessa goda och saftiga bullar sprider sig över hela huset och även grannarna känner doften 🙂 särskilt när bagaren sätter igång och bakar vid midnatt 😉 Det finns så himla många knep för att få saftiga bullar. Smälta smöret eller inte, baka med kesella

Läs mer »

Bullar

  Idag är det kanebulledagen.   En härligt svensk tradition som firas och bullarna är lite extra goda just denna dag, eller hur? Alla bakar på sitt sätt och denna är min favorit variant. En sats med vanlig kanelbulledeg med en massa smör och pistaschnötter. Halvindränkt med valnötssirap. Inte ett dugg nyttigt men nödvändigt gott.

Läs mer »

Långjästa surdegskanelbullar

      Hej på er,   det här måste ni bara prova att baka, långjästa surdegskanelbullar utan jäst som har stått och jäst i 16 timmar. Tar lite mer tid men fasen så värt det är. Det är inte mitt recept utan surdegsbrödskungen Sebastien Boudets och funkar varenda gång. Se till bara att ha

Läs mer »

Surdegssemlor

      Det är surdegs semelpremiär i Kitchenofanna och det firar jag med riktiga surdegssemlor så klart. Om ni bara visste hur goda det var!!!   En ren njutning, jag lovar 😉            

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier