Kakor, gifflar & efterrätter

Saffranskaka

  Världens dyraste krydda och enklaste kaka till jul. Ingen jul utan riktig bakning med saffran.  En mycket härligt krydda i både färg och smak. Den intensiva gula färgen, som passar både i bakning och matlagning, är verkligen guld värd.      Doften av denna kaka spred sig i hela huset och gav mig genast

Läs mer »

Saffranspannacotta

  Saffranspannacotta med pistagenötter och röda rubiner samt lite utsmyckning från trädgården och helgens efterrätt är räddad!  Guldigt, lyxigt och väldigt passande just nu om ni frågar mig!  Har haft saffran och bakning i tankarna i flera dagar nu, så det kommer fler recept på det temat snart. Hoppas att ni blir inspirerade 🙂  

Läs mer »

Brownies med röd vin

  Brownies med röd vin. En mäktig dröm chokladkaka som har allt, då menar jag verkligen allt som jag bara älskar. Denna kombination med chokladganagche och jag faller. Så himla svag för såna frestelser. Garnerar varje bit av dessa lagom söta brownies med färska fikonskivor. Älskar denna smakkombo med färska fikon och chokladen. För att

Läs mer »

Galette med päron och sharon

  En galette med päron, sharon och mogna björnbär från trädgården. Höstligare än så blir det inte om ni frågar mig.  En så härlig kombination både i smak och färg som ju är mycket viktigt för helhetsupplevelsen. Det heter ju att man äter med ögonen! Just nu hittar man fina sharon i butikerna något som

Läs mer »

Vininkokta höstliga frukter

  Vininkokta svenska päron och plommon, björnbär från trädgården. Ta vara på säsongens svenska fina frukter. En riktig höstlig, god och enkel efterrätt som puttrar sakta på spisen medans man njuter av middagen. För er som inte vill ha med vin så går det utmärkt att använda alkoholfritt vin eller cider, men jag tycker att

Läs mer »

Mörk chokladmousse med körsbär

  Mäktig, maffig och intensiv mörk chokladmousse med körsbär. En mäktig liten bomb i elegant format om jag får säga det själv. Exakt så, annan beskrivning finns ju inte. Förutom att den är skitgod och lätt att göra så serverar du på direkten, inga flera timmars väntande i kylen.     Känns lite höstigt nu

Läs mer »

Mörk chokladkaka med chokladganache

  En mörk chokladkaka är allt jag behöver då och då. Svårt att motstå om ni frågar mig. Både intensiv i smaken och i färgen och som sedan toppas med olika söta och sura bär. Det är ett sätt att förlänga sommaren om ni frågar mig.       Just denna chokladkaka är mycket poppis

Läs mer »

Aprikosglass med mynta

  Apricot girl, Apricot Lady eller Aprikos Anna! Kärt barn har många namn. Alla passar mig då jag verkligen är besatt av aprikoser 🙂   Nu har jag gjort aprikosglass med mynta, lagom sött och krämig och dessutom en härlig smakkombo.     Ett mycket enkelt recept som görs utan glassmaskin och är färdig att äta efter ett

Läs mer »

Aprikoskaka med timjan, valnötter och mascarponekräm

  Hej på er,   Jag såg dessa underbara fina aprikoser med rödrosiga kinder och kunde inte låta bli att köpa. Jag är ju så förtjust i aprikoser och blir alldrig trött på att baka med dem, fota dem eller äta dem för den delen.   Dessa är spanska aprikoser, inte lika goda som armeniska men vackra på

Läs mer »

Vitchokladpannacotta med rabarberkompott

  Hej på er,   får man sukta er med dessa supersmarriga dessert? Den lena vitchoklatpannacottan med lite sötsurlig rabarberkompott och krossade pistagenötter. En riktig lätt och härlig dessert tycker jag.     Visst är det vackra färger också? det ska vara vackert för ögat 🙂     Pannacotta   5 dl grädde 100 g

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier