Kakor, gifflar & efterrätter

Chokladgifflar

  Ett gäng frasiga chokladgifflar av hemgjord smördeg med 70% mörk choklad och armenisk kaffe, det är kärlek det! för mig iallafall! Undrar ni över om det är värt att göra egen smördeg så svartet är ja och ja.   Det går inte jämföra med den färdiga som man köper i butik. Det tar såklart

Läs mer »

Saffrancurd och marängpaj

Len, krämig, söt och syrlig. Kombinationer som jag faller för vad gäller dessert alltså. En saffrancurd och marängpaj med intensiv gul färg och vit lena maräng. Hoppas att ni blir suktade så att ni sätter igång och bakar!   Recept   220 g mjöl 120 smör 1 dl florsocker 1 nypa salt 1 äggula   Gör

Läs mer »

Kryddiga päron

Hej på er,   kryddiga och förföriska!!! idag har jag kokat päron i kryddig lag av kanel, vaniljstång, kardemumma och saffran som ger en mycket fin färg. Doften av kryddorna av lagen som spred över hela köket gör så att man blir såhär lagom redo för julen. Saffranet är bara ett måste om ni frågar mig

Läs mer »

Dadelbollar

  Recept   400 g dadlar 100 g valnötter 1 msk cocosolja 100 g mörk choklad 70% malda valnötter, kakao   Gör så här Kärna ur dadlarna och lägg i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop med en stavmixer.  Forma till små runda bollar och rulla i kakao

Läs mer »

Ugnsbakade äpplen

  En härlig höstig efterrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag älskar färgerna och smakerna som denna fyllning har. Det doftade juvligt i köket ska ni veta, när jag tog ut dem från ugnen. Med lite lättvispad grädde så är Anna lycklig för idag i alla fall 😉     Recept

Läs mer »

Cheesecake to die for!

  Recept 12 bitar   Botten   100g smör 200 g digestivekex 1/2 tsk malen kanel 1/2 tsk malen nejlika   Fyllning   500 g mascarpone ost 5 dl grädde 1,5 dl socker 1 st vanilystång   Jordgubbar   200 g jordgubbar 1 dl socker   Gör så här   Smält smöret och låt det

Läs mer »

Smördegsgifflar med nutella och choklad fyllning

  Hej på er,   Tveka inte! – hemgjord smördeg är bäst!!!   Den är så mycket godare, krispigare och helt underbar att baka med. Resultatet behöver jag liksom inte ens tveka att säga, det är mumsigt och värt varenda minut man har lagt på. Och det är många minuter alltså. Med detta underbara smördeg så kan man

Läs mer »

Pannacotta med röd rubin täcke

  Det här kan lätt bli en nyårsdessert. Lätt som en plätt, går att göra dagen innan och är ju både vacker och gott.Extra sött att servera i små burkar tycker jag, fiffigt!     Recept   6 dl grädde 1 dl gelésocker 50 g finnhackad vitchoklad 1 vaniljstång 1 blad gelatinblad   Granatäppeltäcke   1,5

Läs mer »

Gifflar med valnötsfyllning

Här kommer ett av mina favorit recept på gifflar med valnötsfyllning med smak av nejlika och kanel som jag bakar mycket ofta. Degen behöver inte jäsa och det går snabbt att baka. Det går utmärkt att baka och frysa in för att ta fram vid oväntad besök. Jag bakar gifflarna även med andra fyllningar som med min hemgjorda äppelmarmelad med

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier