Kakor, gifflar & efterrätter

Pannacotta med röd rubin täcke

  Det här kan lätt bli en nyårsdessert. Lätt som en plätt, går att göra dagen innan och är ju både vacker och gott.Extra sött att servera i små burkar tycker jag, fiffigt!     Recept   6 dl grädde 1 dl gelésocker 50 g finnhackad vitchoklad 1 vaniljstång 1 blad gelatinblad   Granatäppeltäcke   1,5

Läs mer »

Gifflar med valnötsfyllning

Här kommer ett av mina favorit recept på gifflar med valnötsfyllning med smak av nejlika och kanel som jag bakar mycket ofta. Degen behöver inte jäsa och det går snabbt att baka. Det går utmärkt att baka och frysa in för att ta fram vid oväntad besök. Jag bakar gifflarna även med andra fyllningar som med min hemgjorda äppelmarmelad med

Läs mer »

Chokladtryffel kaka

Det här är en kaka för choklad älskare! mörk choklad alltså 🙂 Därför så måste ni bara prova baka den här. Lätt och hur gott som helst med en kopp stark kaffe eller utan.   Recept   150g smör 1,5 dl socker 2 ägg 150g choklad 70% 1/2 dl kakao 2 dl mjöl 1 tsk

Läs mer »

Körsbärspaj med marängtäcke

      Hej på er!   Jag bakade den här körsbärspajen igår och kan säga att den är otroligt gott. Många har frågat efter receptet så här kommer den. Som ni ser så har jag lekt med färgsättningen på bilderna och redigerat hel vilt och har faktiskt ingen aning om det är rätt eller

Läs mer »

Marängtårta med dulce de leche, pistagenötter och granatäppelkärnor

    Den här marängtårtan har jag bakat idag. Jag ville göra småmaränger med granatäpplen men kom på att jag har redan ett sådant inlägg så då blev det denna underbara tårta som är ganska lätt att göra.   Den här tårtan har allt man kan drömma om i en tugga. Den knapriga marängbotten och söta dulce

Läs mer »

Risdessert med rosvatten och pistagenötter

Det här är smaskens, tro mig. Ni som gillar gröt eller Ris a la Malta kommer att älska det här. Det här är ett bra sett att piffa upp den gammaldags tråkiga gröten. Här har jag piffat upp gröten med rosvatten, bytt ut det vanliga sockret mot rörsocker och lagt till pistagenötter. Detta är perfekt

Läs mer »

Pärontarteletter

  Jag har varit ledig idag och vad tror ni att jag har gjort? Bakat såklart! Jag passade på och tog fina bilder också för att visa er och dela receptet. Som ni vet så älskar jag tarteletter. De kan man göra i hur många olika varianter och fyllningar som helst. Jag har gjort citron

Läs mer »

Vanilji inkokta äpplen

  Nu är hösten här, det kan man lugn konstantera. Det är mycket kallare på morgonen och även på kvällarna. Jag har börjat elda här hemma och tända ljus och det ju så mysigt.  Vädret är ändå rätt så skönt på dagen så jag njuter av det så mycket jag kan. Jag har haft lite dålig

Läs mer »

Äppelpaj med hemgjord vaniljsås och rostade valnötter

  Nu är det gott om svenska äpplen och jag tänkte ägna mig de närmsta dagarna åt bakning och lite olika efterrätter med äpplen. Det finns så många sorters olika sorters svenska äpplen, så passa på och köp. Har man inte ägna äpplen som jag så finns det alltid någon som vill bli av med sina egna.

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier