Vegetarisk

Friterade zucchiniblommor

Dessa vackra zucchiniblommor. Smakade första gången för längesedan i Italien under en av våra semesterresor. Jag blev ju helt förälskat helt enkelt som i de flesta deras maträtter. Gick till marknaden dagen efter, köpte blommorna och försökte återskapa rätten. Vi kan lugnt säga att jag lyckades och min är minst lika god. Så gå inte

Läs mer »

Armenisk pasta ”Arishta”

Armenisk pasta ”Arishta” är det godaste och enklaste man kan laga i pastavägnar. Det serveras mest med vitlöksyoghurt och svartpeppar i hemmet och i restaurangerna. Men man kan göra även med köttfärssås eller tomatsås. Jag älskar det här klassiska sättet. Arishta gör man av vatten, mjöl och salt. Det ska vara rikligt med salt i

Läs mer »

Rostade blomkålsskivor

Rostade gula blomkålsskivor med en härlig dressing. Ni vet väl att matlagning blir mycket roligare när man har vackra ingredienser. Det är så i stort sätt alltid när jag handlar mat. Jag vill äta gott men vill också att det ska se vackert ut. Man äter ju med ögonen också! Jag är inte så förtjust

Läs mer »

Zucchiniplättar

Underbart goda och mättande zucchiniplättar som är lätta att göra. För er som är trötta på alla julmat, skinka och kött så är det här ett bra tips att laga till middag. Denna rätt serverar jag med grekisk yoghurt och hembakat surdegsbröd. Ni kan förstås använda annat bröd ni föredrar. Man kan också ringla lite

Läs mer »

Risotto med Karl- Johan svamp

En härlig krämig risotto med smörstekt Karl-Johan svamp. Det säger man inte nej till, eller hur? Det händer att jag blandar stekt svamp i risotton men inte denna gång. Jag har smörstekt stora skivor Karl- Johan och garnerat risotton. Har ni annan sort svamp så kan ni ta det istället men det här är den

Läs mer »

Tabbouleh Sallad

  Tabbouleh är en bulgursallad med mycket persilja och rikligt med citronsaft. En mycket underbar sallad som är gott att äta bara som den är eller ännu godare med röror och tunnbröd. Utmärkt att äta med grillat kött, fisk eller någon vegetarisk variant. Har ni mycket persilja också i er trädgård då är det här

Läs mer »

Ris med russin och lök

    När riset är huvudrätten! Ja exakt så är det med det här risrätten med russin och lök. Så länge jag kommer ihåg så har man tillagat det här när jag var barn. Det här serveras med fisk till påsken men eftersom den är älskad hemma hos mig så tillagar jag när vi blir

Läs mer »

Matig Linsgryta

  En matig linsgryta med grönsaker som jag vet ni kommer att gilla. Det här är inte bara en tråkig och len linsgryta utan med lite grönsakskuber som ger tuggmotstånd. Jag har pumpa och potatis i grytan men har du palsternacka och morötter i kylen, ta det istället. Det som jag älskar mest och har

Läs mer »

Ugnsbakad brysselkål

  Ugnsbakad brysselkål med varmrökt sidfläsk och västerbottensost. Kanske något underskattat men den här kombinationen av rökiga smaken och osten gör den extra god. Helt fantastiskt rätt som går snabbt att tillaga och försvinner lika snabbt från bordet 🙂 Den här har liksom allt som jag älskar, särsklit osten 😉  För vegetarisk alternativ kan man

Läs mer »

Aubergin med vinägrett och grillad paprika

Ugnsbakade baby-auberginehalvor med vinägrett och grillad paprika. Såg dessa söta små auberginer i butiken häromdagen och kunde inte låta bli att köpa hem ett gäng. Det här kan serveras som de är eller som tillbehör. Passar perfekt till lamm om ni frågar mig!? Kött eller utan kött så är det här mycket gott! Recept  5-6

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier