Recept
1 kg blåa musslor
5 msk olivolja
1 stor finnhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, tunn skivade
400 g färska körsbärstomater
1 liten urkärnad och finhackad chili
1/2 dl konjak
1 dl grädde
saft av en halv citron
salt och peppar efter smak
grovhackad persilja, koriander
Gör så här
Kolla musslorna en och en, tvätta och kasta dem som har öppnat sig.
Fräs löken, vitlöken och chilin i olivoljan utan att det får färg. Häll i tomaterna och låt det gotta sig en stund. Häll i konjaken och låt det koka upp snabbt. Häll i musslorna, grädden, lägg på locket och koka på hög värme ett par minuter bara.
Blanda försiktig och ta från värmen.
Garnera med örterna och servera omedelbart – och hör ni! glöm för Guds skull inte baguetterna!!!
Receptet på mina baguetter hittar ni här.