Helst så lagar jag armenisk husmanskost.
Jag älskar färgerna, smakerna som tar mig till barndomen och Armenien på något sätt. Jag brukar alltid ha örter som jag torkar och hämtar med mig från hemlandet. Det finns en hel del som man inte får tag i här.
Armenisk dolma är så himla gott!!!
Vad är så annorlunda med armenisk dolma? tänker ni då? för ni har säkert ätit dolma här i Sverige.
Som ni ser så rullar man den annorlunda, mer som en korv och alla ska vara så lika som möjligt, storleksmässigt alltså.
Det mesta av färsen är kött och väldigt lite ris, sedan mycket färska örter. Just det som ger smaken bra kött såklart. Vindruvsbladen ska vara tunna och mellanstora.
De flesta mal köttet själv av högrev och lite mer fett där smaken sitter. Mycket kärlek i maten.
Dolman serverar man med sxtor masun som är vitlöksyoghurt och gott bröd till. Man måste ju kunna rensa tallriken ju efteråt 😉
Hur jag gör min dolma och andra rätter hittar ni här.