Frasiga croissanter med cream cheese. Tänk att få njuta av en sån rackare med en kopp kaffe under helgen eller när man vill.
Hur många gånger har man inte njutit av dessa bakverk på caféer och trott att detta är omöjligt att göra hemma själv. Såklart kan du baka dessa godingar hemma i ditt kök och tro eller ej så behöver du inte vara en fransos heller för att lyckas med det!
Gör en dubbel sats, frys in och ta ut och tina i rumstemperatur. Baka napoleonbakelser, pajer, piroger, gifflar, croissanter och den berömda armeniska bakelsen Gatha
Smördeg
400 g rumstempererat smör
2,5 dl ljummet vatten
3 msk äppelvinäger
2 äggulor
700 g mjöl
2,5 dl ljummet vatten
3 msk äppelvinäger
2 äggulor
700 g mjöl
Cream cheese
100 g philadelphiaost
3 msk florsocker
Ägg till pensling
Gör så här
Blanda ihop 200 gram smör och vatten med händerna, häll i vinägern, äggulorna, en del av mjölet. Häll i resten av mjölet och arbeta snabbt ihop en fast men ganska mjuk deg (blanda i mer mjöl vid behov).
Dela degen i 3 bollar och låt det vila en stund under en köksduk. Kavla ut varje boll på lätt mjölat bakbord till en platta om ca 30×40 cm. Fördela den andra 200 g smöret för att bre på varje degplatta tre gånger.
Dela degen i 3 bollar och låt det vila en stund under en köksduk. Kavla ut varje boll på lätt mjölat bakbord till en platta om ca 30×40 cm. Fördela den andra 200 g smöret för att bre på varje degplatta tre gånger.
Det blir ca 65 g per boll/platta.
Bre på smör på varje degplatta, vik ena sidan till mitten och den andra sidan över. Vik degen i tre delar på längden.
Täck med plastfolie och låt det vila i kylskåpet.
Upprepa 2 x till. Degen ska förvaras i frysen och tas ut vid behov.
Bre på smör på varje degplatta, vik ena sidan till mitten och den andra sidan över. Vik degen i tre delar på längden.
Täck med plastfolie och låt det vila i kylskåpet.
Upprepa 2 x till. Degen ska förvaras i frysen och tas ut vid behov.
Kavla ut en degplatta till en avlång rektangel på 12×40 cm, beroende hur stora du vill ha dina croissanter.
Skär ut jämna trianglar på 12 cm. Vispa ihop osten med florsockret.
Fyll i varje triangel med 1 tsk fyllning som du önskar och rulla ihop från den breda sidan till spetsen. Lägg på bakpapper och låt det stå under köksduk i ca 5 minuter då håller formen bättre.
Pensla sedan med ägg och grädda mitt i ugnen i 200 grader (ugnen ska vara uppvärmd) tills de får fin färg.
hoppas att ni provar och bakar dessa!
2 reaktioner på ”Croissanter med cream cheese”
Åh så gott! =) Påminner om hemma.